Ons vlees

Varkensvlees van Heydehoeve

Ons varkensvlees komt vanBoerderij de Heyde Hoeve en staat in het dorpje Gerwen, gemeente Nuenen. Heyde Hoeve is van uitstekende kwaliteit. De varkens zijn van het Duroc-ras.

Duroc varkens zijn roodbruin gekleurde varkens met hangende oren. Over de oorsprong van het Duroc ras bestaan verschillende verhalen. Waarschijnlijk komt het Duroc varken uit Amerika. Dit ras ontstond rond 1800 uit verschillende rode varkenssoorten. Het moderne Duroc varken is een kruising van de Jersey Red en het oudere Duroc uit New York. Op de Heyde Hoeve hebben wij onze eigen kruising. De meeste varkens van ons zijn roze maar zo af en toe zit er een nestje roodbruine biggetjes bij!

Duroc varkens staan bekend om hun uitstekende vleeskwaliteit. Het vlees van onze varkens is mooi gemarmerd, het heeft meer ‘intramusculair vet’. Het vlees is vol van smaak en is mals en sappig. De unieke smaak van Duroc volstaat met het op smaak brengen met enkel wat zout en versgemalen peper. Natuurlijk kunt u eindeloos variëren met kruiden en bereidingen.

Rundvlees

Het rundvlees voor de winkel komt van boeren uit de directe omgeving van Veghel, wij werken alleen met runderen van het ras Belgisch Blauw. Deze runderen worden wekelijks bij ons geleverd volgens onze specificaties. Wij benen dit dan zelf uit om u de beste kwaliteit te kunnen garanderen! Het rundvlees dat wij gebruiken voor de zakelijke markt is afkomstig van Bief Select. Dit vlees wordt duurzaam en met veel respect voor mens, dier en milieu geproduceerd.

Kalfsvlees

Ons kalfsvlees komt van kalveren die in vrijheid zijn opgegroeid in Eerde bij onze chef slager Tim. De koeien en de kalveren hebben genoeg ruimte, een open stal en staan lekker op het stro. Dit doen we allemaal heel bewust. We denken na over gezonde voeding, maar ook over het maken van een verantwoordelijke keuze als het gaat om een stukje vlees.

Wist u dat wij al drie jaar op rij kampioen zijn met ons kalfsvlees uit Eerde.

Tim van der Pas, onze chef slager, deed afgelopen jaar in twee klasse mee. In de klasse “Weidevee / Fokkerij vrouwelijk” behaalde hij de eerste prijs en in de klasse “Slachtvee rose kalveren” werd hij algemeen kampioen.

Daar zijn we trots op en dat delen we graag met u. Kiest u voor bewust, heerlijk en mals kalfsvlees? Kom het dan eens proberen en overtuig u zelf van dit heerlijke verantwoorde stukje kalfsvlees uit Eerde!

Kip

Westervoorter kippen zijn gezonde dieren die veel eitjes leggen, zelf hun kuikens uitbroeden en ook nog eens zeer smakelijk vlees hebben.

Vleeswaren

Een ambachtelijke slager ben je niet zomaar, wij produceren 90% van onze vleeswaren en worstsoorten in eigen bedrijf. Al deze producten worden geproduceerd volgens onze eigen recepten zodat wij snel op de wensen van onze klanten en de consumenten kunnen inspelen. Ook kunnen wij zo het meest duurzaam en verantwoord produceren.

 

Mini Canadese ham

Het ideale stuk vlees voor uw diner!
Deze ham is met een heerlijk zachte pekel op smaak gebracht en daarna zachtjes gerookt en in de vacuum gegaard. Het resultaat is een heerlijke ham van ongeveer 2 kilo met de perfecte eigenschappen van zijn grote broer, onze befaamde Canadese ham…

Shopping Cart